Haberler

Koronavirüsün hafif geçirdiğinizin belirtileri nelerdir?

x

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, koronavirüsü farkında olmadan ya da hafif geçirenlerin ne gibi belirtiler ile karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.

Sönmezoğlu, hastalığı belirtisiz ya da hafif belirtili geçiren kişilerde halsizlik ve sırt ağrısı olabileceğinin altını çizdi.

Tüm dünyanın canla başla mücadele ettiği koronavirüsü gün geçtikçe can almaya devam ediyor. Ölü sayısındaki artış maalesef engellenemiyor.Hafif belirtili hastaların çok olduğu da söz konusu.

Koronavirüsün hafif geçirdiğinizin belirtileri nelerdir?  Koronavirüsün hafif geçirdiğinizin belirtileri nelerdir? coronavirus4m utz5jt
Koronavirüsün hafif geçirdiğinizin belirtileri nelerdir?

“HALSİZLİK VE SIRT AĞRISI GÖRÜLÜYOR”

Hastalığı belirtisiz geçiren kişilerde halsizlik ve sırt ağrısı olduğunu söyleyen Sönmezoğlu, “Bununla birlikte daha az olmakla birlikte, öksürük ve üşüme, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler yaşanabiliyor.” bilgilerini aktardı.

Sönmezoğlu, ayrıca koronavirüsü hafif geçiren hastaların organlarında hiç hasar kalmadığını da ekledi.

KORONAVİRÜS OLANLAR TEKRAR VİRÜS KAPAR MI?

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, kendisine karşı yöneltilen “Covid-19’u bir kez atlatan kişiler tekrar hastalık geçirebilir mi?”sorusuna ithafen yanıt olarak şunları dile getirdi,

“Bu soruya yanıt olarak teorik bilgilerimize dayanarak, “evet geçirebilir” cevabını veriyoruz. 31 Aralık 2019’dan 15 Nisan 2020 tarihine kadar dünyada görülen 2 milyona yakın vakayla ilgili bilgilere baktığımızda; hastaların iyileştikten sonra yüzde 30 kadarında antikor tespit edilmiş.

Ancak bu antikorların düşük düzeyde olduğu görülüyor. Düşük düzey antikorun ne kadar virüsü yok edebilecek güce sahip olduğunu açıkçası bilmiyoruz. Dolayısıyla bir kez geçirebilen tekrar geçirebilir düşüncesiyle hareket edilmeli ve salgın pandemi sınırında devam ettiği sürece sosyal mesafeye çok dikkat edilerek, diğer korunma önlemlerine de sıkı sıkıya uyulmalı. Şu anki bilgilerimiz teorik ve bir 6 ay daha hastalığın izlenmesi gerekiyor.” diye sözlerini sonlandırdı.